Historie

Begonnen bij elkaar in de woonkamer, is de huidige crew van LANemmen is al ondertussen zo'n 10 jaar bezig met het lannen.

Uitgegroeid tot een meerdaags evenement voor een dikke 100 man organiseren we nu onder Stichting Local Area Network Event (LANevent),ieder jaar tussen kerst en oud&nieuw, LANemmen.

De eerste LANemmen in het dorpshuis in Weerdinge was in 2000. Alle tafels die we konden vinden in een kring gezet met één tafel in het midden voor de hubjes en switches die we aan elkaar geknoopt hadden. Over het ingenieuse stroomplan nog maar te zwijgen.

Van zo'n 25 deelnemers de eerste keer, groeide de LAN groter en groter, van 25 naar 60, van 60 naar 90, van 90 naar 120, tot onze maximale capaciteit nu, 150 man.

LAN na LAN groeide Stichting LANevent uit tot een ervaren crew van LAN-organisatoren. Steeds moest het groter, het netwerk sneller en het evenement beter georganiseerd worden.

Dit heeft onder andere geresulteerd dat Stichting LANevent meebetaald heeft aan het ombouwen van de meterkast in het dorpshuis in Weerdinge, en hierdoor een verdubbeling van capaciteit kreeg.

Hierdoor zijn we gekomen aan de capaciteit waarover we op dit moment beschikken, ongeveer 150 man.


Tot op LANemmen 16!,

Bas Everts,
Stichting LANevent


P.S. Check de verslagen van de afgelopen LANs links van hier, geschreven door Illuzion, of check het fotoboek als je een indruk wil krijgen van LANemmen