Illuzion: LANemmen 9

Vrijdag 10 oktober - zondag 12 oktober: LANemmen 9

JAH, eindelijk, er is weer een LANemmen!
Een maand van te voren gaan de inschrijvingen open en 2 weken
later zitten ze al bijna vol! Het is weer tijd voor LANemmen,
De altijd gezellige LANparty in het mooie Drenthe..

Ook reden dus voor Illuzion om weer op stap te gaan met de servers en pc's.
Wat staat ons deze keer te wachten :) 150 mensen in het dorpshuis te
Weerdinge. Na een training en voor Undi een lange werkdag hebben we de spullen in de auto en rijden we dan ook om vrijdagavond 23:15 richting Emmen. Bijna 40 minuutjes later staan we voor het dorpshuis. De zaal zit al enorm vol zo door de deuren heen te zien.

LANemmen 8 was ook supergezellig, dus LANemmen 9, we komen binnen!

Binnenkomst:
We worden direct al herkent en we worden zo binnengelaten. De inschrijving word gecontroleerd en we krijgen een klein kaartje waarop onze IP-adressen voor komend weekend op vermeld staan. Na wat vrolijk groeten en praten brengen we de pc's naar binnen en binnen een afzienbare tijd zijn we dan ook online. Het netwerk bestaat uit alle 108 illuzion poorten en 108 poorten van Pronetworks.. De coreswitch is een 3com 9300, ook geleverd door Illuzion. De zaalindeling is zeer krap, zeer smalle gangpaden zorgen voor nogal wat irritaties bij het binnenlopen met de apparatuur bij de andere mensen. De zaal zit wel helemaal vol.. LANemmen belooft 150 mensen en ze zijn er dan ook allemaal. Dit maakt dat de tafels dus dicht op elkaar staan. Ook deze keer word de klasse A range weer gehanteert. Het kaartje levert volledige informatie. De opmerking van Rens werkt weer prima, geen conflicten maar snel en vlot het netwerk op doordat niemand deze range in zijn thuisnetwerkje toe past. De draaiende DHCP server in de klasse C-range levert dan ook geen problemen op.

Dag1 hebben we verder niet veel bijzonders gezien. We waren laat binnen en hebben eigenlijk ook niks gehoord over gekkigheden, de crew heeft het dus weer goed in de hand.. De statistieken van de core staan al op 866 Gigabyte na ongeveer 7 uurtjes LANemmen.

Dag2:
Rond 10:00 zijn we weer op en gaan we weer verder met feesten. Na een half uur word het plotseling ineens heel stil in Dorpshuis Nieuw Weerdinge. Een major powerfailure zorgt er voor dat alle pc's op zwart gaan.. Een snelle blik in het crewvak levert op dat daar maar 1 persoon is.. Tijd om LANemmen te helpen... Wij van illuzion gaan op zoek en vinden al heel snel de storing in een verbrande stekkerdoos op het podium, deze is aangesloten op de hoofdverdeelkast. De 2de zaal word via de hoofdkast voorzien van zijn stroom. De hoofdverdeelkast sloeg bijna helemaal op 0. 1 fase bleef draaien.

Na stap voor stap de zaak te hebben opgestart zien we binnen luttele minuten ook ALLE LANemmen crew. Een groot gedeelte slaapt thuis, iets wat meer mensen zouden doen als ze ze zo dicht bij het evenement wonen. Bij calamiteiten zijn ze dus wel goed te bereiken en zeer snel ter plaatse. Even later komt de stroomkasten leverancier met een nieuw verdeelpunt en daarmee is dan ook het probleem verholpen. Express worden er geen tussentijdse noodoplossingen aangelegt. Zo blijft de zaak overzichtelijk. Nadeel is wel dat de core dus ook
uit was. Maar dat werd door de meeste mensen niet als een probleem ervaren.

Net zoals de vorige keer is er weer de gratis koffie en thee, het prima ontbijt en 's avonds de service om eten te laten bezorgen via bestelling aan de bar. Dezelfde kwaliteit van de vorige keer hebben ze weer waar weten te maken. Het codewoord van LANemmen 8 heerst ook nu weer... CHILL, of TJILL zoals ze zeggen. De middag verloopt verder prima, iedereen heeft het naar zijn/haar zin. Het netwerk loopt prima, lanemmen geeft aan dat dit waarschijnlijk
de laatste keer is dat ze 36 poorts switches aan laten rukken uit pronetworks. Ze zullen proberen de volgende LANemmen met meer fiber uit te rusten, en meer 24 poorts switches in zetten Illuzion levert alleen maar 24 poorts switches, 24 mensen op een fiberlijn is het ideale stelt deze org..

Na een prima pizza te hebben gegeten (de pizzaboer in de buurt heeft echt een pluim verdiend...) gaan we de avond in. Alles draait verder naar genoegen. De compo's lopen keurig op tijd. Een volledig web- gebasseerd inschrijfsysteem handelt de aanmelding voor de compo's af. Prima gemaakt door de gamecrew!

Iemand van de crew komt zelfs langs met een vuilniszak om de BENDE!!!! op te hale bij de tafels! Dit zien we steeds meer gebeuren op de middelgrote LANparties. De slaapzaal ligt ook overvol, ietwat te weinig ruimte deze keer..

Dag3:
De 3de en al weer laatste dag van LANemmen.. de zaal is al erg leeg, veel mensen zijn na het doorhalen van de vrijdagnacht zaterdagavond/nacht naar huis gegaan Maar er zijn nog meer dan genoeg. Ook nu staan het ontbijt en de koffie weer klaar, dus na het ontbijt weer achter de pc. De laatste compo's worden afgemaakt, men is prima op tijd met de schema's. Een brakke switch van Pronetworks zorgt voor wat haperingen in ons segment, waardoor noodgedwongen de dchub stop gezet moet worden. Dit zal ook de volgende keer anders verlopen meld LANemmen ons, ze gaan over op switches met 24 poorten, in plaats van de insta- biele 36 poorts 3900 switches. Na een goede middag breekt het einde aan, de lampen gaan aan en binnen no time is de zaal leeg. Een ietwat te gemotiveerde opruimer veroorzaakt nogal wat paniek
in de kleine zaal door zo aan de kabels te gaan lopen rossen en daarbij niet te denken aan de glasvezels. Deze man blijkt later bij de dorpshuiscrew te horen..

Minpuntjes:
De ietwat krappe tafelopstelling in de kleine zaal levert nogal wat ergernis op, je kunt niet fatsoenlijk tussen de stoelen door lopen. Verder is ook de slaaptuimte flink ingekort. Deze kan geen ruimte meer bieden aan alle bezoekers...
De crew: 's nachts is het crewvak nagenoeg leeg, mensen moeten gebelt worden in geval van calamiteiten. Dorpshuis personeel is wel ter plekke, 24 uur lang.
De buren ;) bij elk geluidje wat ze 's avonds horen klagen ze

Pluspuntjes:
Nog steeds 1 van de zeer weinige LAN-orgs die voor je netwerkkabel zorgen. Je kunt nog steeds op stap zonder je netwerkkabel in te pakken :)
De gratis koffie en thee en het ontbijt! verder nog nergens gezien.
De crew: Ze zijn snel ter plekke in geval van calamiteiten. Verder zijn ze erg
behulpzaam bij evewntuele netwerkproblemen en loopt er iemand mee om te helpen het netwerk in te stellen. Het dorpshuispersoneel draait in een 24 uurs rooster. De eetvoorziening: Ontbijt en een ruim aanbod aan Snack. Verder de mogelijkheid om eten te bestellen aan de bar. Het personeel aldaar regelt de bestelling en de levering.

Overall indruk: LANemmen heeft het opnieuw waar gemaakt.. een supergezellige LAN in dorpshuis Weerdinge. Voldoende faciliteiten, goed netwerk, en een sfeertje waar je u tegen zegt. Daarbij verklaren wij van Illuzion opnieuw dat LANemmen een aanrader is, die je zeker niet mag missen. Ik zit dan ook met smart te wachten op de nieuwe inschrijflijst voor de LANemmen 10 party
die tussen kerst en oud en nieuw zal plaats vinden!