Illuzion: LANemmen 10

LANemmen 7 t/m 9 mei 2004

Dit weekend gingen we er opnieuw op uit.

Opnieuw was het Illuzion netwerk verhuurd en we we gingen op weg naar de misschien wel meest relaxte LAN die hier in Noord-Nederland plaats vind. Het was dit weekend weer tijd voor LAN-emmen, en wel de 10de editie, wederom in het inmiddles populaire dorpshuis Weerdinge.

We vertrokken mooi op tijd en aariveerden vlak na 19:00 in het dorpshuis, alwaar de LAN al in volle gang is. Na even weer het gebruikelijke groeten en informatie uitwisselen vinden we onze plek vlak naast de main core, die midden in de zaal in een nette patchkast. Lanemmen heeft deze keer de zaal heel anders ingericht. In de zaal bevinden zich allemaal eilanden, en elk eiland is voorzien van een switch. LANemmen heeft de kabelbomen weer netjes voor elkaar, iets wat
LANemmen blijft ondersheiden van andere LANparties. Na alles aangesloten te hebben gaan we het netwerk op, bij de entree krijgen we een zelfde soort kaartje als de vorige keer, met daarop vermeld het IP-nummer wat je kunt gebruiken en de rest van de gegevens.

Net zoals de vorige keren is de sfeer weer ontzettend gemoedelijk en erg gezellig en inmiddels hebben we het codewoord "Tjill" ook al weer een aantal keren gehoord. De sfeer is daar dan ook na.

De LAN kent een paar opstartprobleempjes met de stroom. 1 deel van de zaal valt 1 keer uit. Dat zal waarschijnlijk de oorzaak zijn geweest van een slechte computer. Na deze melding zijn er verder nog geen storingen geweest (vrijdagavond).

Netwerk:
Deze LAN draait voor het eerst nu compleet met het illuzion netwerk. Elke tafelgroep heeft een switch, wat resulteert in dat er 8 tot 10 man per switch aangesloten zijn. Ook is de IP-nummering net als de vorige keer. Bij LANemmen werkt dit prima en ze blijven dan ook voor de A-range IP-nummers kiezen in een gesubnet netwerk.

De slaapzaal bevind zich net als de vorige keren weer in de kelder van het dorpshuis. De zaal die erachter ligt is nu ook helemaal leeg gemaakt. Daarmee word de ruimte flink uitgebreider. Rond een uur of 3.00 zoeken we de slaapzaal op en deze is nog erg leeg. De meesten hebben voor de ruimte erachter gekozen.

Zaterdag:
Als we 's morgens weer wakker worden is LANemmen nog steeds in volle gang. Het ontbijt staat zoals elke LANemmen weer ruim klaar en ook zijn de koffie en de thee weer ruim voorzien. Na dus een goed ontbijt gaan we achter de pc en inmiddels is ook de langoodies.nl hardwareshop geopend. Niet veel later verschijnt ook H&M computers. Wat overleg levert op dat beide shops
hun assortiment iets aanpassen waardoor er geen concurrentie met de prijzen is.

Allebeide leveren ze een ruim assortiment aan spullen, LANgoodies levert ook DvD's en cd's terwijl H&M zich meer uitbreidt in fancontrollers en Sunbeam producten. LANemmen zelf loopt ondertussen lekker door, de crew heeft het weer voor elkaar. Inmiddels zijn ook de eerste compo's al afgerond. De compo's verlopen soepel en precies op tijd. Op de avond met de UT2004 compo treedt er wel wat vertraging op doordat mensen laat joinen. De strijd gaat wel door.

LANemmen biedt tegen etenstijd de service dat je een pizza kunt bestellen aan de bar en dat deze door de pizzaboer in de buurt worden bezorgd aan het dorpshuis. Er word in 2 groepen besteld. De gene die dan nog te laat is heeft dan pech. Het word dan ook duidelijk omgeroepen van te voren. Na de maaltijd is het weer net zoals de vrijdagavond mogelijk om in de ingerichte bioscoopzaal (een krachtige beamer met een flinke geluidsinstallatie) weer een aantal films
te kijken. Deze films draaien de hele avond door, voor elk wat wils.

LANemmen biedt een extra verrassing laat op de avond. De bezoekers word gevraagt een klein bedrag in te leggen (vrijwillig) zodat er een striptease-act kan komen. Dit bedrag word behoorlijk snel verzameld en een half uur later staat vlak voor de servers van Illuzion ( ;) ) een dame zich op de muziek te ontdoen van haar kleding. De digitale foto- en flimcamera's draaien overuren
gedurende deze act.

Na deze act gaat de LAN weer onverstoort verder, de mensen zitten weer onverstoord achter de pc alsof er niks bijzonders is gebeurt. Een gedeelte gaat ook de gezellige bar in om even wat te drinken. Deze gezellige bar is beide avonden tot in de zeer kleine uurtjes ge-opend. Het personeel van het dorpshuis helpt de LANemmen crew weer enorm door weer ruim te voorzien in de
openingstijden. In de loop van de avond gaan er al een aantal mensen naar huis. Zij vinden het weer genoeg en kiezen voor hun thuisbedje.

Algehele indruk tot zover:
LANemmen "flikt het weer" De sfeer is enorm en gemoedelijk. Alle mensen hebben het enorm naar hun zin en de LANemmen crew vertelt zelf ook dat het evenement goed loopt en dat ze verder weinig problemen kennen. De tafels zijn wat krapper als de andere edities. de eilandoptelling werkt voor deze LANemmen echter wel. het maakt de zaal gezellig en knus en met een klein beetje improvisatie gaat het allemaal zat. er worden dan ook geen klachten gemeld.

Zondag:
Na een (mijns inziens) te lange nacht worden we om 12:00 weer wakker voor het 3de en laatse deel van LANemmen 10. De zal is inmiddels al wel aardig leeg gelopen en nog een aantal mensen vertrekken huiswaarts. LANemmen lijkt ondanks de geweldige sfeer vroeg te eindigen. Er zijn al veel mensen weg gegaan en de zaal blijft ook leeg lopen. LANgoodies.nl heeft hun winkeltje ook nog weer een poosje open. Daar word door diverse mensen nog 1 en ander gekocht. Als de run een beetje voorbij is naar anderhalf uur pakken ze het spul ook weer in.

Daarna gaat het hard... de crew slaat de eerste hand aan het opruimen van het event, de meesten beginnen langzamerhand in te pakken en daarmee komt aan deze goede LANemmen een einde. De zaal word snel leger, veel mensen helpen met het ruimen van de tafels en stoelen. ook pakt de Illuzion crew hun spul weer in, om daarna voldaan huiswaarts te keren.

Overall indruk:
Lanemmen "flikt het weer" Ondanks dat het wat rustiger was is het een geweldig LANevent. Deze blijft een aanrader voor diegene die niet zo zwaar aan een compo tilt en gewoon komt voor een gezellig weekend computeren met elkaar.